Berkawan rapat 8 tahun, hampir semua perkara lakukan berdua… tak sangka dapat anak sulung lelaki, keluar wad pun hari sama

“Sedar-sedar je sama-sama meng4ndung! Itulah kata-kata seorang wanita apabila dia berada di wad yang sama dengan kawan baiknya setelah mel4hirkan anak sulung mereka. Rakaman video yang dimuat naik oleh wanita berkenaan memaparkan mereka masing-masing mendukung cahaya mata mereka dan gembira kerana diberikan kebenaran untuk pulang ke rumah. Visual berdurasi 16 saat itu meraih 1 juta … Read more

Pelajar ini teruja… baru je sampai UK, nyanyian lagu Nazam Berkasih dapat pujian Syura

BAKAT nyanyian gadis ini menerima pujian ramai apabila dia mendendangkan lagu berentak etnik kreatif. Malahan, cover lagu Nazam Berkasih oleh Nur Farah Azmeera Musa, 24, turut menarik perhatian penyanyi asalnya iaitu Syura. Mesra disapa Farah, dia mengakui sukar percaya apabila video nyanyiannya menerima pujian daripada penyanyi itu selepas ia dikongsi di Instagram dan TikTok baru-baru … Read more

“Yang penting Halal”- Diminta tukar kerja, wanita cantik tak kisah jadi ‘mak guard’

Apabila memikirkan ada tanggungan yang perlu dijaga, soal memilih kerja perlu ditolak tepi asalkan dapat meneruskan kelangsungan hidup meskipun terdapat segelintir individu memandang rendah kononnya tidak sesuai dengan kelayakan. Situasi seperti itu dihadapi oleh seorang wanita, Nurul Aisyah Imani apabila diminta untuk menukar pekerjaan yang lebih menjamin masa depan berbanding mencari rezeki sebagai pengawal keselamatan. … Read more

Tahniah! Renggo Arrow Kahwin Kali Ketiga, Isteri Dedah Macam Mana Dia Cari Renggo

Kuala Lumpur: Penyanyi Renggo Arrow, 52, mengesahkan sudah berkahwin buat kali ketiga selepas melangsungkan pernikahan dengan Hairoliza Hanafi, 44, pada 22 September lalu di Masjid Kampung Pulau Lima, Pasir Puteh, Kelantan. Renggo atau nama sebenarnya Mohd Zain Ramli berkata, dia mengenali Hairoliza yang berasal dari Kuching, Sarawak selama beberapa bulan sebelum mengambil keputusan berkahwin. “Kami … Read more

Dalam Bekas Abu – “Ada Yang Pernah Nampak Gambar Saya Dalam Peti Sami Di Bangkok”

Pendakwah terkenal Ustaz Kazim Elias memberitahu pernah menemui sekotak abu berserta sekeping gambarnya yang separuh terb4kar di laluan khas untuk ke dewan di Kompleks Pusat Pendidikan Al Barakah beberapa minggu lalu. Dedah Ustaz Kazim, selepas menemui kotak terbabit, keadaan kaki sebelah kirinya membengkak dari bahagian betis hingga ke kaki, menyebabkan beliau sukar berjalan. “Ramai nak … Read more

Ibu Kepada Allahyarham Abam Bocey MeninggaI Dunia Malam Tadi

KUALA LUMPUR – Ibu kepada Allahyarham Abam Bocey meninggal dunia malam tadi. Berita kembalinya Sabariah Arshad ke rahmatullah dikongsi sahabat rapat Abam iaitu Achey dan Fad Bocey di laman Instagram. ”Salam takziah sahabatku @aliputeh_officlal di atas pemergian ibu tercinta,” tulis Fad. ”Malam Jumaat pemergian MU mak @aliputeh_officiai, moga mak tenang di sana…moga bertemu dengan anakmu … Read more

Terbangkan RM10,000 ke langit, netizen k3cam Isa Isarb tak hormat duit

Pelbagai kerenah infleuncer atau YouTuber muda di Malaysia yang sering menjadi bualan netizen. Ada sahaja perkara an3h yang mereka lakukan sehingga kadangkala membuatkan banyak pihak kurang faham tujuan sebenar yang ingin ditunjukkan. Walaupun, niat asal mereka baik untuk boleh membantu orang lain, namun ada sesetengah netizen kurang bersetuju melihat cara mereka melakukan hal baik tersebut. … Read more

Abang Siti Sarah menyesaI percaya dakyah antivaksin, minta maaf h1na doktor dan jururawat –

PERNAH dikecam kerana antivaksin, abang kepada Allahyarham Siti Sarah iaitu Ahmad Firdous Raissuddin meminta orang ramai menjadikan kejadian yang menimpa keluarganya sebagai satu iktibar. Sebulan bertarung nyawa akibat Covid-19, Firdous mengakui menyesal terpengaruh dengan dakyah golongan antivaksin dan akan mengambil suntikan bahan pelali itu selepas paru-paru sembuh daripada jangkitan wabak berkenaan. “Yang mana orang kata … Read more

Anak men4ngis, sempvt masa ‘live’ jual baju bundle g4ra-g4ra kena sc4m… bapa tahan air mata

Hanya linangan air m4ta yang dapat disaksikan menerusi satu rakaman menunjukkan seorang penjual secara dalam talian (online) ketika bersiaran langsung. Perasaan kec3wa sememangnya tidak dapat disembunyikan apabila mend4kwa dirinya dipermainkan oleh netizen yang kononnya mahu membeli (lock) tetapi kemudian menghilangkan diri tanpa membuat sebarang bayaran (joy buyer). “Pen4t aku buat live. Dengan sempvtnya, tapi orang … Read more

Ali Idrees Nama Anak Izreen Azminda, Tak Ded4h Muka T4kut Peny4kit Ain

Pelakon Izreen Azminda memilih nama Ali Idrees untuk anak ketiganya yang dilahirkan seminggu lalu di sebuah h0spital swasta di Kuala Lumpur. Pengumuman tersebut dibuat Izreen atau nama lengkapnya Izreen Azminda Aznam, 36, menerusi Instagramnya semalam.   View this post on Instagram   A post shared by I.Z.R.E.E.N A.Z.M.I.N.D.A (@izreen.azminda) “Hai, semua nama saya Ali Idrees … Read more